Loading...

Gratis ontkalkingskit bij aankoop van min. 8 dozen naar keuze*! BESTEL HIER!

Krijg 2 STARBUCKS® Holiday Mugs* bij aankoop van min. 8 dozen STARBUCKS®!

PROMO: GRATIS* tote bag bij aankoop van minimum €35 capsules. BESTEL HIER!

PROMO: 8 + 2 dozen gratis* BESTEL HIER!

PROMO: Stapel tot 25% korting*! Bestel hier!

Deal koffiemachine: - €40 op je koffiemachine en 3 dozen koffie gratis*! SHOP NU!

PROMO: GRATIS* beach bag bij aankoop van minimum €35 capsules. BESTEL HIER!

Bezig met laden...

VRAGEN OVER NUTRI-SCORE

Waarom implementeert NESCAFÉ Dolce Gusto de Nutri-Score op de packs ?
De Nutri-Score is een voedselkeuzelogo dat kleuren (van groen naar rood) en letters (van A tot E) gebruikt om de voedingswaarde van een product per 100 gram/100 ml te beoordelen. Het is een logo dat vrijwillig kan worden gebruikt door de voedingsindustrie. Het gebruik van het Nutri-Score-logo op onze producten maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om vooruitgang op het gebied van voeding te bevorderen. Met de Nutri-Score willen we onze consumenten meer transparantie bieden en hen helpen goede eetgewoonten aan te nemen.
Hoe wordt de Nutri-Score berekend voor NESCAFÉ Dolce Gusto-dranken ?
De Nutri-Score geeft een score aan producten op basis van een wetenschappelijk algoritme. Voor het berekenen van de Nutri-Score wordt een product ingedeeld in 1 van de 4 categorieën; voeding/dranken/kazen/vetten en oliën. De voedingswaarde per 100 gram/100 ml wordt beoordeeld. Een product krijgt pluspunten voor: eiwitten, vezels en % groente/fruit/noten/peulvruchten/olijfolie/raapzaadolie/walnotenolie. Een product krijgt minpunten voor: energiegehalte (kcal), suikers, verzadigd vet en zout. Aan de hand van de totaalscore krijgt een product een score: A staat voor de meest gezonde samenstelling, E voor de minst gezonde.  NESCAFÉ Dolce Gusto dranken worden in het algemeen berekend in de dranken-categorie. Producten krijgen al gauw een B of C score, omdat alleen water een A kan krijgen. In sommige gevallen valt het product in de voeding-categorie (vast of vloeibaar levensmiddel). Namelijk wanneer een drank uit ≥ 80% melk bestaat, poederdranken bereid met melk, poederdranken met ≥ 80% melk (drooggewicht) die bereid zijn met water. Dit komt geheel overeen met de richtlijnen voor het gebruik van Nutri-Score. Voor NESCAFÉ Dolce Gusto vallen Latte Macchiato & Cappuccino Skinny hieronder.
Als ik mijn drank anders bereid dan op de verpakking wordt aanbevolen, krijg ik dan dezelfde Nutri-Score ?
De Nutri-Score wordt berekend op basis van de voedingswaarden voor 100 ml bereide drank zoals het wordt geconsumeerd en bereid volgens de aanwijzingen op de achterkant van de verpakking. Als u uw drank anders bereidt, heeft u niet hetzelfde voedingsprofiel per 100 ml en dus niet noodzakelijk dezelfde Nutri-Score.
Moet ik stoppen met het drinken van smaken met een D- of E-waardering ?
Alle producten, ongeacht hun score, kunnen onderdeel zijn van een verantwoord voedingspatroon, afhankelijk van de gebruikte portie en frequentie van gebruik. Een product met een oranje/rode score (D of E) zal eerder occasioneel en in matige hoeveelheden worden geconsumeerd, terwijl een product met een groene score (A of B) vaker kan worden geconsumeerd.
Waarom staat er geen Nutri-Score op de pure koffies ?
NESCAFÉ Dolce Gusto implementeert de Nutri-Score op al de producten die in aanmerking komen wanneer de verpakkingen worden vernieuwd. Zwarte koffie komt volgens de gebruikelijke voorschriften niet in aanmerking voor de Nutri-Score, aangezien er geen voedingswaardedeclaratie voor bestaat. Volgens de leidraad van de europese commissie met betrekking tot het vaststellen van toleranties voor voedingswaarden die op een etiket worden vermeld voor etiketten mag elke nutriënt met een gehalte kleiner dan 0,5 g aangegeven worden als 0. Suikers moeten dus normaal worden aangegeven als 0. De energie zou ongeveer 5kJ/100ml zijn, wat een nutri-score B zou opleveren voor pure zwarte koffies.
Wat is de Nutri-Score ?
Nutri-Score is een voedselkeuzelogo dat door middel van kleuren (groen tot en met rood) en letters (A tot en met E) een oordeel geeft over de voedingswaarde van een product per 100 gram/100 ml. Nutri-Score is door onafhankelijke wetenschappers ontwikkeld in Frankrijk. Het is een logo dat vrijwillig gebruikt kan worden door de levensmiddelenindustrie. In Nederland is het nog niet officieel ingevoerd, maar mag het wel gebruikt worden op producten die gedeeld worden met andere landen waar het al ingevoerd is, bijvoorbeeld Frankrijk en België.