System - Configuration - NDG Theme - Browser Support Messages - Unsupported Browser Message

System - Configuration - NDG Theme - Browser Support Messages - iPhone/iPad Message

System - Configuration - NDG Theme - Browser Support Messages - Android Message

You have reached the website

FEEËNCAKEJES MET TRUFFEL

Auteurs: Jordi Roca & SPRIM
Porties: 8-10

Benodigde tijd: 15 min.

Niveau: Erg gemakkelijk

INGREDIËNTEN

  • 200 g boter
  • 245 g bloem
  • 120 g poedersuiker
  • 10 g bakpoeder
  • 4 grote eieren
  • 100 g honing
  • 1 snufje zout
  • 10 g geconserveerde truffels


BENODIGDHEDEN

  • Zeef
  • Garde
  • Kleine cupcakevormpjes

BEREIDINGSWIJZE

1.
Smelt de boter in een pannetje op matig vuur of zet de boter twee minuten in de magnetron. Zet de gesmolten boter aan de kant.

2.
Mix en zeef de poedersuiker samen met de bloem en het bakpoeder.

3.
Klop de eieren met de honing, het zout en de in blokjes gesneden truffels.
4.
Voeg de boter toe. Blijf roeren en voeg al roerend het mengsel van suiker, bloem en bakpoeder toe.

5.
Laat het geheel een nacht in de koelkast staan.

6.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes acht minuten in een oven op 190 °C.
Truffels zijn ingrediënten die vaak alleen worden gebruikt in gastronomische maaltijden. Witte truffels zijn populair om hun volle smaak, terwijl zwarte truffels populair zijn om hun intense smaak. Voor dit recept raden we zwarte truffels aan: deze kunnen beter tegen de hoge temperaturen in de oven. Net als alle andere zwammen zijn truffels rijk aan vitaminen en mineralen. Ook bevatten ze weinig vet en calorieën.
  • VOEDINGSWAARDE PER PORTIE

  • Energie325 kcal
  • Koolhydraten38 g
  • Eiwitten5 g
  • Vet17 g