You have reached the website

Waarom recyclen?

Samen halen we het beste uit onze koffie

Wist je dat je met onze koffies niet alleen kunt genieten, maar ook iets goeds kunt doen? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is jouw koffiecapsules in onze speciaal ontwikkelde recyclezak stoppen en retourneren. Wij zorgen dan voor duurzame recycling.

NESCAFÉ® Dolce Gusto Cappuccino Intenso

De eerste stap

Doe je met ons mee?

Voeg de recyclezak gemakkelijk toe aan elke order op www.dolce-gusto.nl. Als de zak vol is kun je deze weer gemakkelijk, en kosteloos, inleveren bij één van de meer dan 850 UPS locaties.

UPS Dropoff
NESCAFÉ® Dolce Gusto Recyclezak

Samen maken we het verschil en zorgen we ervoor dat iedereen op zijn eigen manier van onze koffie kan genieten. Van een heerlijke lungo, of romige cappuccino, tot een prachtig speeltoestel dat gemaakt is van gerecycled plastic uit onze capsules.

TIJDELIJKE RECYCLEZAK BESCHIKBAAR

Recycle jouw capsules nu met de tijdelijke recyclezak. Ondertussen werken wij hard door aan een perfecte recyclezak.

het recycle proces

Jouw oude capsules krijgen een nieuwe bestemming

Op het moment dat jouw recyclezak bij ons binnenkomt, wordt deze door een van onze partners meegenomen voor verdere verwerking. Om ervoor te zorgen dat alle materialen op de juiste manier recycled worden, moeten koffie en melk resten gescheiden worden van de plastic capsule. De materialen krijgen vervolgens elk hun eigen bestemming.

Wat doen we ermee?

Creatief met capsules

Net zoals we creatief zijn met onze koffies, zijn we dat ook in het recyclingproces. Nadat de materialen van elkaar zijn gescheiden, worden ze in verschillende vormen en producten verwerkt. Van het koffierestant maken we bijvoorbeeld bijvoorbeeld bio-brandstof en compost en het plastic wordt verwerkt in speeltoestellen voor kinderen.

Gewoon koffie
GRONDSTOFFEN CAPSULE
Onze capsules bestaan uit verschillende grondstoffen. Koffie, afhankelijk van de smaak ook melk, plastic en een klein beetje aluminium. Nadat we de recyclezak van jou hebben ontvangen worden koffie/ melk en het plastic/ aluminium van elkaar gescheiden.
Perfect in balans
RESTPRODUCTEN
Nadat de verschillende materialen van elkaar gescheiden zijn wordt de koffie en melk omgezet in biobrandstof en compost. De zeer kleine hoeveelheid aluminium wordt gemixed met het plastic waarmee we vervolgens speeltoestellen maken.

DOE MEE

Start direct met recyclen

Bestel jouw favoriete koffie gemakkelijk in onze webshop en voeg bij elke bestelling de gratis recyclezak toe aan je winkelmandje.

Helaas, wegens omstandigheden is de recyclezak nog niet te bestellen.

Veelgestelde Vragen

Hoe kan ik als klant van NESCAFÉ Dolce Gusto recyclen?

Bij je bestelling in onze webshop kun je gratis een recyclezak bestellen. Hierin kun je de gebruikte capsules verzamelen. Tip: zorg dat je het water er zoveel mogelijk uit laat lekken. Dit is beter voor het milieu omdat het gewicht scheelt in transport, en tevens voor minder energieverbruik voor het drogen van de koffie in de verwerking.

Waarom moet ik mijn capsules laten uitlekken?

Dit is uiteindelijk beter voor het milieu. Door het uitlekken van de capsule wordt de capsule minder zwaar en dit scheelt energie tijdens het transport. Daarnaast wordt er energie bespaart tijdens het verwerkingsproces omdat we minder water hoeven te verdampen.

Waar kan ik mijn gevulde zak inleveren?

Je kunt je gevulde zak inleveren bij één van de ruim 850 inleverpunten van UPS. Klik hier voor een kaart en vind jouw dichtstbijzijnde inleverpunt.

Hoeveel capsules passen er in een recyclezak?

Op de zak hebben we een lijn aangegeven. Tot deze lijn kun je je zak vullen met capsules, dat zijn er 75 tot 100. Mocht het je lukken om er meer cups in te krijgen. Dan horen we dat graag.

Doen alle capsules van NESCAFÉ Dolce Gusto mee?

Ja. Je kunt alle capsules van het merk NESCAFÉ Dolce Gusto inzamelen en inleveren. Koffie, melk, thee, chocolade… Alle smaken zijn geschikt om te recyclen.

Mag ik ook capsules van andere merken verzamelen in jullie zak?

Het recycling programma is ontworpen met NESCAFÉ Dolce Gusto capsules in gedachten. We kunnen geen uitspraak doen over capsules van andere merken, want we weten namelijk niet wat hun samenstelling is. Daarom kunnen we niet zeggen of zij geschikt zijn.

Wat gebeurt er met het gerecyclede plastic en de koffieresten?

De koffieresten worden samen met ander organisch afval tot biogas en compost geproduceerd. Het compost wordt gebruikt in de landbouw en op het biogas rijden o.a. bussen uit het openbaar vervoer. Het plastic wordt gebruikt voor het maken van speeltoestellen.

Waarom gebruikt NESCAFÉ Dolce Gusto plastic voor de capsules?

Het plastic in de capsule zorgt ervoor dat onze koffie luchtdicht verpakt kan worden, er hoge druk kan worden opgebouwd in de capsule, en de koffie op hoge temperatuur kan worden bereid.

Hoe worden capsules van NESCAFÉ Dolce Gusto gerecycled?

De capsules worden op één plek verzameld en bij voldoende volume verwerkt. Tijdens de verwerking worden de plastic recyclezakken losgescheurd en samen met de capsules gescheiden van de koffie. Na de verwerking blijft er koffie residu en een mix van gemalen plastic met een klein percentage aluminium over. De koffie wordt gebruikt om biogas te produceren en voor compost waarmee akkers vruchtbaar worden gemaakt. Het restant plastic wordt verwerkt in speeltoestellen.

Kan ik ook een losse recyclezak bestellen op de webshop?

Nee, helaas kun je geen losse recyclezak in de webshop bestellen. We raden je aan om hierover even contact op te nemen met onze consumentenservice op 0800 365 2348 (optie 2).

Waaruit bestaat een capsule? Kun je alles van de capsule recyclen?

De capsule bestaat uit koffie/melk, plastic en een klein beetje aluminium. De koffie en melk wordt omgezet in biobrandstof en compost. Door de zeer kleine hoeveelheid aluminium kan dit gemixed worden met het plastic. Hiermee ontstaat een product wat toepasbaar is.

Wat doen jullie naast recycling nog meer voor duurzaamheid?

Wereldwijd werken wij samen met de 4C Association om ervoor te zorgen dat de koffiebonen die we gebruiken op een duurzame manier geproduceerd worden. En met succes, want 90% wordt op dit moment duurzaam verbouwd. Maar we zijn er nog niet. Daarom hebben wij samen met onze handelspartners een wereldwijd trainingsprogramma ontwikkeld om koffieboeren van over heel de wereld te trainen in duurzame landbouw. Samen zijn we op weg gaan naar 100% duurzame koffie.