Loading...

Gratis ontkalkingskit bij aankoop van min. 8 dozen naar keuze*! BESTEL HIER!

Krijg 2 STARBUCKS® Holiday Mugs* bij aankoop van min. 8 dozen STARBUCKS®!

PROMO: GRATIS* tote bag bij aankoop van minimum €35 capsules. BESTEL HIER!

PROMO: 8 + 2 dozen gratis* BESTEL HIER!

PROMO: Stapel tot 25% korting*! Bestel hier!

Deal koffiemachine: 30% korting & 3 dozen capsules gratis*! Bestel hier!

PROMO: 4 dozen van 30 capsules voor €29,99*! BESTEL HIER!

SAMEN HALEN WE HET BESTE UIT ONZE KOFFIE

Wist je dat je met onze koffies niet alleen kunt genieten, maar ook iets goeds kunt doen? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is helpen jouw koffiecapules te recyclen. In sommige gemeentes kun je jouw capsules bij het restafval gooien. En anders kun je gebruik maken van onze eigen recyclezak. Wij zorgen dan voor duurzame recycling. Lees snel verder.

KOFFIE CAPSULE RECYCLING NEDERLAND

Samen met 7 andere koffiebedrijven bundelt Nestlé, onder andere producent van NESCAFÉ Dolce Gusto, de krachten om zich samen in te zetten om koffie capsules te recyclen. Dit zullen we samen met deze vereniging doen door te investeren in technologieen bij afvalverwerkers die koffiecapsules via nascheiding uit het restafval moeten gaan halen. Op deze manier kunnen we aluminium maar ook NESCAFÉ Dolce Gusto capsules volwaardig recyclen. Het doel van de vereniging voor plastic capsules is om de recyclingspercentages van 5% naar 60% tegen 2026 te vergroten.

Wil je meer weten? Bezoek dan de website van Koffie Capsule Recycling Nederland of bekijk de veelgestelde vragen onderaan.

Koffie Capsule RecyclingKoffie Capsule Recycling

DOE JE MET ONS MEE?

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL EN ZORGEN WE ERVOOR DAT IEDEREEN OP ZIJN EIGEN MANIER VAN ONZE KOFFIE KAN GENIETEN. BESTEL JOUW RECYCLEZAK BIJ JOUW ORDER EN VERZAMEL CAPSULES. WIJ DOEN DE REST.

NESCAFÉ Dolce Gusto RecyclezakNESCAFÉ Dolce Gusto Recyclezak

Jouw oude capsules krijgen een nieuwe bestemming

Op het moment dat jouw recyclezak bij ons binnenkomt, wordt deze door Terracycle meegenomen voor verdere verwerking. Om ervoor te zorgen dat alle materialen op de juiste manier recycled worden, moeten koffie en melk resten gescheiden worden van de plastic capsule. De materialen krijgen vervolgens elk hun eigen bestemming.

Van zwart naar bruin

Onze capsules zijn nu bruin in plaats van zwart. Op deze manier kunnen de capsules beter uit het algemene afval worden gesorteerd en verwerkt met overig plastic. Daarnaast veranderen wij onze capsules in 2022 naar lichtgewicht plastic, hiermee besparen we 20% ‘first use’ plastic in elke capsules. Ook zal 39% van het plastic in de capsules gerecycled plastic zijn. Zo dragen we op korte termijn al bij aan een positieve impact.

Efficiëntie verbeteringenEfficiëntie verbeteringen

Grondstoffen capsule

Onze capsules bestaan uit verschillende grondstoffen. Koffie, eventueel melk afhankelijk van de smaak, plastic en een klein beetje aluminium. Nadat we de recyclezak van jou hebben ontvangen worden koffie/ melk en het plastic/ aluminium van elkaar gescheiden.

Restproducten

Nadat de verschillende materialen van elkaar gescheiden zijn wordt de koffie en melk omgezet in biobrandstof en compost. De zeer kleine hoeveelheid aluminium wordt gemixed met het plastic. 

Helaas hebben wij door lastige technische specificaties van onze capsules tot nu toe nog geen positieve testen kunnen uitvoeren op de sorteerband. We zijn wel heel blij dat we de verzamelde capsules nu kunnen testen voor recycling, dus ga zeker door met verzamelen. Zo kunnen we samen werken aan een duurzame oplossing. De capsules worden momenteel na een recycletest verbrand tot elektriciteit en rijden er in Nijmegen ‘groene’ bussen op onze stroom.

START DIRECT MET RECYCLEN

Bestel jouw favoriete koffie gemakkelijk in onze webshop en voeg bij elke bestelling de gratis recyclezak toe aan je winkelmandje.

 

Laat je capsules goed uitlekken en stop ze vervolgens uitgelekt in de zak. Dit is belangrijk voor het optimaliseren van het recycleproces en het versturen van de recyclezak. Is je recyclezak vol? Stuur deze dan op naar het volgende adres. Wij zorgen er vervolgens voor dat de gebruikte capsules gerecycled kunnen worden.

 

Nestlé Nederland BV inzake Dolce Gusto
Antwoordnummer 39111
1090 WC AMSTERDAM
Telefoonnummer: 0800-3652348 (kies optie 1)

 

Mocht je over dit bericht nog vragen hebben, kan je uiteraard via onze consumenten service contact met ons opnemen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe recyclen we onze capsules?

Wij verzamelen jouw capsules, waarna deze worden opgehaald door Terracycle. Zij sorteren het koffiedrap, het plastic en het aluminium waardoor deze materialen kunnen worden gerecycled. Belangrijk is dat je voor het retourneren van de recyclezak het juiste antwoordnummer gebruikt en de capsules goed laat uitlekken.

Nestlé Nederland BV inzake Dolce Gusto
Antwoordnummer 39111
1090 WC AMSTERDAM
Telefoonnummer: 0800-3652348 (kies optie 1)

Waarom moet ik mijn capsules laten uitlekken?

Er zijn meerdere redenen waarom het laten uitlekken van de capsule belangrijk is. De belangrijkste is dat wij uitgelekte capsules beter kunnen verwerken. We hoeven minder energie te gebruiken om de capsules te drogen en het koffie residue is na de verwering beter te gebruiken. Daarnaast is het uitlekken belangrijk om het lekken van de recyclezak te voorkomen.

Waar kan ik mijn gevulde zak inleveren?

Heb je een volle recyclezak? Stuur deze dan gratis op met PostNL naar het volgende adres. Tip: zorg dat je het water in de capsule zoveel mogelijk laat uitlekken. Wij zorgen er vervolgens voor dat de gebruikte capsules gerecycled kunnen worden.

Nestlé Nederland BV inzake Dolce Gusto
Antwoordnummer 39111
1090 WC AMSTERDAM
Telefoonnummer: 0800-3652348 (kies optie 1)

Mocht je over dit bericht nog vragen hebben, kan je uiteraard via onze consumenten service contact met ons opnemen.

Hoeveel capsules passen er in een recyclezak?

Op de zak hebben we een lijn aangegeven. Tot deze lijn kun je de zak vullen met ongeveer 75-100 capsules. Het is belangrijk om de zak niet verder dan de lijn te vullen, deze wordt dan te zwaar.

Doen alle capsules van NESCAFÉ Dolce Gusto mee?

Ja. Je kunt alle capsules van het merk NESCAFÉ Dolce Gusto inzamelen en inleveren. Koffie, melk, thee, chocolade… Alle smaken zijn geschikt om te recyclen.

Mag ik ook capsules van andere merken verzamelen in jullie zak?

Het recycling programma is ontworpen met NESCAFÉ Dolce Gusto capsules in gedachten. We kunnen geen uitspraak doen over capsules van andere merken, want we weten namelijk niet wat hun samenstelling is. Daarom kunnen we niet zeggen of zij geschikt zijn.

Wat gebeurt er met het gerecyclede plastic en de koffieresten?

De koffieresten worden samen met ander organisch afval tot biogas en compost geproduceerd. Het compost wordt gebruikt in de landbouw en op het biogas rijden onder andere bussen van het openbaar vervoer. Met het plastic zijn wij nog druk aan het testen. Hiervan willen we speeltoestellen maken, zodat jong en oud van NESCAFÉ Dolce Gusto kunnen genieten.

Waarom gebruikt NESCAFÉ Dolce Gusto plastic voor de capsules?

Het plastic in de capsule zorgt ervoor dat onze koffie luchtdicht verpakt kan worden, er hoge druk kan worden opgebouwd in de capsule, en de koffie op hoge temperatuur kan worden bereid.

Kan ik ook een losse recyclezak bestellen op de webshop?

Nee, helaas kun je geen losse recyclezak in de webshop bestellen. We raden je aan om hierover even contact op te nemen met onze consumentenservice op 0800 365 2348 (optie 2).

Waaruit bestaat een capsule? Kun je alles van de capsule recyclen?

De capsule bestaat uit koffie/melk, plastic en een klein beetje aluminium. De koffie en melk wordt omgezet in biobrandstof en compost. Door de zeer kleine hoeveelheid aluminium kan dit gemixed worden met het plastic. Hiermee ontstaat een product wat toepasbaar is.

Wat doen jullie naast recycling nog meer voor duurzaamheid?

Wereldwijd werken wij samen met de 4C Association om ervoor te zorgen dat de koffiebonen die we gebruiken op een duurzame manier geproduceerd worden. En met succes, want 90% wordt op dit moment duurzaam verbouwd. Maar we zijn er nog niet. Daarom hebben wij samen met onze handelspartners een wereldwijd trainingsprogramma ontwikkeld om koffieboeren van over heel de wereld te trainen in duurzame landbouw. Samen zijn we op weg gaan naar 100% duurzame koffie.

Wie zitten in de nieuwe vereniging Koffie Capsule Recycling Nederland?

Acht producenten van aluminium en plastic koffiecups hebben zich verenigd in de KCR-NL. Samen zijn ze goed voor 90% van de Nederlandse koffiemarkt. Dit zijn Ahold Delhaize Coffee Company, Beyers, CAPPAC, Euro-Caps, Jacobs Douwe Egberts, Nespresso, Nestlé en UCC. De overige producenten worden ook uitgenodigd om aan te sluiten.

Wat is de aanleiding voor de oprichting? 

Op dit moment hebben een aantal leden een eigen recycling programma waarbij consumenten gebruikte capsules kunnen inleveren voor recycling. Maar via deze methode van inzameling komt slechts 25% van de verkochte capsules terug. Met de oprichting van de nieuwe vereniging sluiten we aan bij de brede maatschappelijke wens om verpakkingsafval te verduurzamen en tot een circulaire economie te komen. Het scheiden van aluminium en plastic capsules uit het restafval door afvalverwerkers maakt dat er we veel meer capsules gerecycled gaan worden. Bijkomend voordeel is dat hiermee voor consumenten één duidelijke route ontstaat: alle cups mogen bij het restafval en worden dan netjes gerecycled.

Wat is het doel van de vereniging? 

Het doel van de vereniging is om de recyclingpercentages van koffiecapsules significant te verhogen door het vergemakkelijken van recycling voor de consument en zo bij te dragen aan de circulaire ambities van de overheid. De vereniging verwacht de recyclingpercentages van aluminium capsules te verhogen van de huidige 25% naar 75% in 2026 en van 5% naar 60% voor plastic capsules. Wanneer meer afvalverwerkers bij het initiatief aansluiten, gaat het tempo omhoog.  

Wat merkt u hier als koffiedrinker van?  

Voor consumenten wordt het eenvoudiger om gebruikte koffiecapsules te recyclen, aangezien ze deze straks gewoon thuis bij het restafval kunnen deponeren, zonder de noodzaak om ze naar een particulier inzamelpunt te brengen. Vervolgens worden de capsules door middel van nascheiding gesorteerd voor verdere recycling. Aangezien de integratie van nascheiding van koffiecapsules geleidelijk per gemeente wordt geïmplementeerd, komt er op de website van onze nieuwe vereniging een handige postcodetracker. Hiermee kunnen consumenten checken of ze hun koffiecapsules nog steeds naar een particulier inzamelpunt moeten brengen, of dat ze kunnen overschakelen naar het weggooien in het restafval, in de wetenschap dat de capsules vervolgens worden gesorteerd en gerecycled.

Is het nog mogelijk om mijn NESCAFÉ Dolce Gusto capsules te recyclen met de recyclezak van NESCAFÉ Dolce Gusto?

De recycling van koffiecapsules via het huishoudelijke afval gaat gefaseerd per gemeente plaatsvinden. Tot er voldoende gemeenten zijn aangesloten bij het landelijke initiatief van de vereniging kun je met het eigen recycleprogramma van NESCAFÉ Dolce Gusto blijven recyclen.

Hoe weet ik of de capsules die ik gebruik worden gerecycled bij de afvalverwerker? 

Op de website van de vereniging staat een postcodetracker. Hierop kun je zien of de afvalverwerker van jouw gemeente al is aangesloten.

Ik woon in een gemeente die nog niet is gedekt, wat moet ik met mijn koffiecapsules doen?

Tot er voldoende afvalverwerkers zijn aangesloten, kun je je capsules inleveren via het recycleprogramma van NESCAFÉ Dolce Gusto.

Wat wordt er gemaakt van het gerecyclde aluminium en plastic? 

Alle aluminium producten kunnen in principe gemaakt worden van (deels) gerecycled aluminium, of dat nu een fiets is, een motorblok van een auto, een pen, een blikje frisdrank of een nieuwe koffiecapsule. Van het platic wordt PP granulaat gemaakt dat wordt gebruikt als grondstof voor non-food verpakkingen zoals shampooflessen en voor gebruiksvoorwerpen.

Wat gebeurt er met de koffiedrab? 

Dat verschilt per afvalverwerker. Bij Omrin worden de restanten van koffiedrab deels omgezet in biogas. Wanneer de koffiecapsule inclusief koffiedrab via pyrolyse gerecycled wordt, dan wordt de koffieprut omgezet naar stadswarmte.

Bezig met laden...