Bezig met laden...

SAMEN HALEN WE HET BESTE UIT ONZE KOFFIE

Wist je dat je met onze koffies niet alleen kunt genieten, maar ook iets goeds kunt doen? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is jouw koffiecapsules in onze speciaal ontwikkelde recyclezak stoppen en retourneren. Wij zorgen dan voor duurzame recycling.

DOE JE MET ONS MEE?

Samen maken we het verschil en zorgen we ervoor dat iedereen op zijn eigen manier van onze koffie kan genieten. Van een heerlijke lungo, of romige cappuccino, tot een prachtig speeltoestel dat gemaakt is van gerecycled plastic uit onze capsules.

NESCAFÉ Dolce Gusto Recyclezak NESCAFÉ Dolce Gusto Recyclezak

Jouw oude capsules krijgen een nieuwe bestemming

Op het moment dat jouw recyclezak bij ons binnenkomt, wordt deze door een van onze partners meegenomen voor verdere verwerking. Om ervoor te zorgen dat alle materialen op de juiste manier recycled worden, moeten koffie en melk resten gescheiden worden van de plastic capsule. De materialen krijgen vervolgens elk hun eigen bestemming.

Van zwart naar bruin

Net zoals we creatief zijn met onze koffies, zijn we dat ook in het recyclingproces. Nadat de materialen van elkaar zijn gescheiden, worden ze in verschillende vormen en producten verwerkt. Van het koffierestant maken we bijvoorbeeld bio-brandstof en compost en het plastic wordt verwerkt in speeltoestellen voor kinderen.

Efficiëntie verbeteringen Efficiëntie verbeteringen

Grondstoffen capsule

Onze capsules bestaan uit verschillende grondstoffen. Koffie, eventueel melk afhankelijk van de smaak, plastic en een klein beetje aluminium. Nadat we de recyclezak van jou hebben ontvangen worden koffie/ melk en het plastic/ aluminium van elkaar gescheiden.

Restproducten

Nadat de verschillende materialen van elkaar gescheiden zijn wordt de koffie en melk omgezet in biobrandstof en compost. De zeer kleine hoeveelheid aluminium wordt gemixed met het plastic waarmee we vervolgens speeltoestellen maken.

START DIRECT MET RECYCLEN

Bestel jouw favoriete koffie gemakkelijk in onze webshop en voeg bij elke bestelling de gratis recyclezak toe aan je winkelmandje.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik als klant van NESCAFÉ Dolce Gusto recyclen?

Bij je bestelling in onze webshop kun je gratis een recyclezak bestellen. Hierin kun je de gebruikte capsules verzamelen. Tip: zorg dat je het water in de capsules zoveel mogelijk laat uitlekken. Op deze manier kunnen wij de capsules namelijk beter verwerken en is er minder energie nodig voor het drogen van het plastic en de koffie tijdens de verwering.

Waarom moet ik mijn capsules laten uitlekken?

Er zijn meerdere redenen waarom het laten uitlekken van de capsule belangrijk is. De belangrijkste is dat wij uitgelekte capsules beter kunnen verwerken. We hoeven minder energie te gebruiken om de capsules te drogen en het koffie residue is na de verwering beter te gebruiken. Daarnaast is het uitlekken belangrijk om het lekken van de recyclezak te voorkomen.

Waar kan ik mijn gevulde zak inleveren?

Je kunt je gevulde zak inleveren bij één van de ruim 950 inleverpunten van UPS. Klik hier voor een kaart en vind jouw dichtstbijzijnde inleverpunt.

Hoeveel capsules passen er in een recyclezak?

Op de zak hebben we een lijn aangegeven. Tot deze lijn kun je de zak vullen met ongeveer 75-100 capsules. Het is belangrijk om de zak niet verder dan de lijn te vullen, deze wordt dan te zwaar.

Doen alle capsules van NESCAFÉ Dolce Gusto mee?

Ja. Je kunt alle capsules van het merk NESCAFÉ Dolce Gusto inzamelen en inleveren. Koffie, melk, thee, chocolade… Alle smaken zijn geschikt om te recyclen.

Mag ik ook capsules van andere merken verzamelen in jullie zak?

Het recycling programma is ontworpen met NESCAFÉ Dolce Gusto capsules in gedachten. We kunnen geen uitspraak doen over capsules van andere merken, want we weten namelijk niet wat hun samenstelling is. Daarom kunnen we niet zeggen of zij geschikt zijn.

Wat gebeurt er met het gerecyclede plastic en de koffieresten?

De koffieresten worden samen met ander organisch afval tot biogas en compost geproduceerd. Het compost wordt gebruikt in de landbouw en op het biogas rijden onder andere bussen van het openbaar vervoer. Met het plastic zijn wij nog druk aan het testen. Hiervan willen we speeltoestellen maken, zodat jong en oud van NESCAFÉ Dolce Gusto kunnen genieten.

Waarom gebruikt NESCAFÉ Dolce Gusto plastic voor de capsules?

Het plastic in de capsule zorgt ervoor dat onze koffie luchtdicht verpakt kan worden, er hoge druk kan worden opgebouwd in de capsule, en de koffie op hoge temperatuur kan worden bereid.

Hoe worden capsules van NESCAFÉ Dolce Gusto gerecycled?

De capsules worden op één plek verzameld en bij voldoende volume verwerkt. Tijdens de verwerking worden de plastic recyclezakken losgescheurd en samen met de capsules gescheiden van de koffie. Na de verwerking blijft er koffie residu en een mix van gemalen plastic met een klein percentage aluminium over. De koffie wordt gebruikt om biogas te produceren en voor compost waarmee akkers vruchtbaar worden gemaakt. Met het restant plastic zijn wij aan het testen om deze te verwerken in speeltoestellen.

Kan ik ook een losse recyclezak bestellen op de webshop?

Nee, helaas kun je geen losse recyclezak in de webshop bestellen. We raden je aan om hierover even contact op te nemen met onze consumentenservice op 0800 365 2348 (optie 2).

Waaruit bestaat een capsule? Kun je alles van de capsule recyclen?

De capsule bestaat uit koffie/melk, plastic en een klein beetje aluminium. De koffie en melk wordt omgezet in biobrandstof en compost. Door de zeer kleine hoeveelheid aluminium kan dit gemixed worden met het plastic. Hiermee ontstaat een product wat toepasbaar is.

Wat doen jullie naast recycling nog meer voor duurzaamheid?

Wereldwijd werken wij samen met de 4C Association om ervoor te zorgen dat de koffiebonen die we gebruiken op een duurzame manier geproduceerd worden. En met succes, want 90% wordt op dit moment duurzaam verbouwd. Maar we zijn er nog niet. Daarom hebben wij samen met onze handelspartners een wereldwijd trainingsprogramma ontwikkeld om koffieboeren van over heel de wereld te trainen in duurzame landbouw. Samen zijn we op weg gaan naar 100% duurzame koffie.