Loading...

Gratis ontkalkingskit bij aankoop van min. 8 dozen naar keuze*! BESTEL HIER!

Krijg 2 STARBUCKS® Holiday Mugs* bij aankoop van min. 8 dozen STARBUCKS®!

PROMO: GRATIS* tote bag bij aankoop van minimum €35 capsules. BESTEL HIER!

PROMO: 8 + 2 dozen gratis* BESTEL HIER!

PROMO: Stapel tot 25% korting*! Bestel hier!

Deal koffiemachine: - €40 op je koffiemachine en 3 dozen koffie gratis*! SHOP NU!

PROMO: GRATIS* beach bag bij aankoop van minimum €35 capsules. BESTEL HIER!

Bezig met laden...

Ontdek wat wij doen om jouw koffiebar thuis duurzamer te maken

1/3 MINDER NIEUW PLASTIC IN 2025

Sinds 2018 zijn we bezig om het design van onze koffiecapsules en koffiemachines te verbeteren, om zo minder nieuw plastic te gebruiken daar waar mogelijk.

Verminderen

Verminderen van plastic door het gewicht van de cups te verminderen

In 2022 hebben we het gewicht van polypropyleen (PP) plastic in onze capsules met 13% verminderd ten opzichte van 2018. Dit hebben we gedaan zonder een compromis te sluiten op de kwaliteit van onze koffie en andere dranken.

Ter voorbeeld, het gewicht van onze Café au Lait cups is van 3.3g naar 2.9g gegaan, een besparing van 0.4g plastic.

Verminderen

Verminderen van plastic door het gewicht van de cups te verminderen

In 2022 hebben we het gewicht van polypropyleen (PP) plastic in onze capsules met 13% verminderd ten opzichte van 2018. Dit hebben we gedaan zonder een compromis te sluiten op de kwaliteit van onze koffie en andere dranken.

Ter voorbeeld, het gewicht van onze Café au Lait cups is van 3.3g naar 2.9g gegaan, een besparing van 0.4g plastic.

Recyclen

Wil je jouw koffiecapsules recycleren? Lees hier hoe dat moet.

We cooperate with local infrastructures to develop collection and recycling schemes.

Rethink

Taste the future

We're introducing NEO, our next generation of coffee shop experience at home, with paper-based pods and sachets.

Het gebruik van gerecycled plastic en de levensduur van onze koffiemachines verlengen.

We streven ernaar om in 2025 het aandeel van gerecycled ABS in onze machines met 1/3 deel te vergroten ten opzichte van 2022.

Al onze machines zijn gemaakt om lang mee te gaan. Mocht je machine toch kapot gaan, dan is deze ontworpen om gerepareerd te worden met een garantie van minimum 15 jaar in samenwerking met onze machinepartners, Krups en Delonghi.

Richting regeneratieve landbouw

We zetten ons in voor 100% verantwoord geteelde koffie en cacao. In 2022 zijn we begonnen met het trainen van 125.000 boeren in regeneratieve landbouwmethoden om de gezondheid van de bodem te verbeteren en de biodiversiteit te beschermen.

Onze koffie is 100% verantwoord geteeld sinds 2022.

Dankzij het geavanceerde inkoopprogramma van NESCAFÉ, is 100% van onze koffiebonen sinds 2022 verantwoord geteeld. Onze koffie is afkomstig van gecertificeerde en geverifieerde boerderijen die sociaal verantwoordelijk en milieubewust ondernemen, waarbij onafhankelijke normen worden gerespecteerd van partners zoals Rainforrest Alliance en 4C services. Verantwoord geteelde koffie is traceerbaar tot de groep boerderijen waar de koffie sociaal verantwoordelijk en milieubewust is geteeld. Op deze manier dragen zij bij aan een betere toekomst voor koffie.

Lees meer over onze inkoopprogramma's.

We streven naar 100% verantwoord geteelde cacao in 2025.

Cacao is onderdeel van onze warme chocoladedranken, zoals Nesquik en Chococino. Als onderdeel van het Cocoa Plan van Nestlé, trainen we boeren in betere landbouwpraktijken, verdelen we cacaobomen met een hogere opbrengst, bevorderen we gendergelijkheid, nemen we maatregelen tegen ongewenste werkomstandigheden en ontwikkelen we langdurige relaties met boerengroepen.

In 2022 bereikten we 90% verantwoord geproduceerde cacao. We streven ernaar dat tegen 2025 100% van onze cacaobonen verantwoord geteeld wordt.

We streven ernaar dat 20% van onze koffie van regeneratieve landbouw komt tegen 2025.

Regeneratieve landbouw is een manier van landbouw die tot doel heeft de gezondheid en vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren en tegelijkertijd de waterbronnen en de biodiversiteit te beschermen. Gezondere bodems zijn beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering en kunnen de opbrengsten verhogen, waardoor het levensonderhoud van boeren wordt verbeterd. Tegen 2025 streven we ernaar dat 20% van onze koffie afkomstig is van regeneratieve landbouw.

In 2022 zijn we begonnen met het trainen van 125.000 boeren in regeneratieve landbouw. We werken daarbij samen met boeren om bijvoorbeeld te kijken naar het efficiënte gebruik van meststoffen (inclusief compost) en het optimaliseren van landbouwchemicaliën. Ook kijken we hoe boeren diverse gewassen kunnen verbouwen om de biodiversiteit te vergroten en hun inkomen te verbeteren. In elk land trainen we boeren in praktijken die zijn aangepast aan de lokale koffieteeltmodellen.

Lees meer over regeneratieve landbouw

Wist je dat?

Melk 40% van onze uitstoot vertegenwoordigt? Daarom investeren we samen met het NESTLÉ Dairy Plan in proefprogramma's met koolstofarme melkveehouderijen in Spanje en Frankrijk. Samen met met lokale partners implementeren we processen die de uitstoot van broeikasgassen verder verminderen en tegelijkertijd landbouwpraktijken zoals bodembeheer, mesttoevoer en de spijsvertering van de koeien optimaliseren.

Bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot van Nestlé

Als bijdrage aan de doelstellingen van Nestlé werken we hard om onze CO2-uitstoot te verminderen in onze gehele waardeketen. Van de inkoop van onze ingrediënten, het verpakken van onze producten en het ontwerpen van onze machines tot het beheren van onze logistiek, fabrieken en energie.

Verminderen van nieuw plastic met 1/3 deel ten opzichte van 2018

De overgang naar regeneratieve landbouw

Hernieuwbare elektriciteit in al onze fabrieken

● Verminderen van nieuw plastic met 1/3 deel ten opzichte van 2018

● De overgang naar regeneratieve agricultuur

● Hernieuwbare elektriciteit in al onze fabrieken

2050

Met als doel geen CO2 uitstoot te hebben

100% hernieuwbare elektriciteit voor al onze fabrieken in 2025

We streven ernaar om tegen 2025 voor al onze vestigingen over de hele wereld volledig hernieuwbare elektriciteit in te kopen, zoals wind- en zonne-energie. In 2022 kochten 6 van onze 7 fabrieken al 100% hernieuwbare elektriciteit in.​