1Begin met het maken van de chai honingsiroop. Breng hiervoor 240 ml water aan de kook in een pan.
2Haal van het vuur en voeg de theezakjes toe. Laat de thee 10 minuten intrekken.
3Verwijder de theezakjes en voeg de honing toe.
4Breng nogmaals aan de kook op hoog vuur. Kook 3 tot 5 minuten en haal het daarna van het vuur.
5Voeg het vanilleextract toe en laat afkoelen. Je hebt nu genoeg siroop voor 2 drankjes.
6Dan aan de slag met de martini: bereid de koffie volgens de instructies.
7Voeg 15 tot 30 ml chai siroop, de vodka, Kahlua, espresso, kokosmelk en ijs toe aan de cocktailshaker. Shake 1 minuut.
8Smeer een klein beetje siroop over het randje van het glas en dip in de kaneelsuiker. Vul het glas met crushed ijs en schenk de cocktail in.
9Garneer met wat gemalen nootmuskaat en steranijs. Cheers!