De Latte Macchiato is veruit een van de mooist ogende klassiekers onder de koffievarianten. ‘Latte’ betekent ‘melk’ en ‘Macchiato’ staat voor ‘gevlekt’, wat verwijst naar de koffievlek die op een haast magische wijze ontstaat als je de Latte Macchiato in correcte laagjes opbouwt: melk – espresso – melkschuim. Je herkent ‘m aan het lange glas waarin hij geserveerd wordt, de duidelijke laagjes en aan de grote hoeveelheid ‘Latte’.
Hoe maak je een Latte Macchiato?
Overal ter wereld wordt de Latte Macchiato wel een beetje anders bereid, maar de basis ervan blijft steeds hetzelfde. Het Italiaanse icoon bevat namelijk drie laagjes: warme melk, espresso en melkschuim. Volgens de Italiaanse koffiekeuken is het belangrijk dat je begint met de melk en daarna pas de espresso toevoegt, zo ontstaan de alom bekende laagjes.
Je hoeft geen barista te zijn of naar de hipste koffiezaak te trekken om een authentieke Latte Macchiato te proeven. Met NESCAFÉ Dolce Gusto maak je in een handomdraai een perfect gelaagde Latte Macchiato en zorg je zelfs voor een rijk laagje melkschuim. De koffiemachines van NESCAFÉ Dolce Gusto creëren de smaken door de ideale pompdruk. Die druk op het apparaat kan je vergelijken met de barista die de koffie goed aanstampt voor het in de machine gaat. Het zorgt ervoor dat alle smaken ten volle vrijkomen en dat er een smeuïg melkschuimlaagje ontstaat.
De koffie-experten van NESCAFÉ Dolce Gusto hebben de Latte Macchiato verwerkt in een recept met twee capsules. Je start met de melkcapsule voor het krachtige volle melk(schuim), daarna voeg je de zachte en fruitige Arabica-espresso uit Zuid-Amerika toe. Die laatste maakt van je Latte Macchiato een perfect gebalanceerd kopje vloeibaar goud.
NESCAFÉ Dolce Gusto denkt ook aan je gebruiksgemak. Om de juiste verhoudingen te hanteren, geeft iedere capsule de intensiteit en de optimale smaak aan aan de hand van streepjes op de capsule. Die geef je simpelweg in op de koffiemachine. Door die correct in te stellen, creëer je de originele smaak van de Latte Macchiato.