waarom deze verandering?

De wereldwijde productie van plastic is gestegen van 2 miljoen ton per jaar in 1950 tot meer dan 300 miljoen ton in 2018. Een groot deel daarvan is plastic voor verpakkingen van voedingsproducten en dranken. Dit belandt vaak in de natuur, vooral in rivieren en oceanen. Dit leidt tot aanzienlijke schade aan het ecosysteem.

Geportioneerde koffie, zoals onze capsules, voorkomt verspilling omdat alleen de precieze hoeveelheid koffie, water en energie wordt gebruikt die vereist is voor elke kop koffie (vergeleken met filter- en baristakoffie). De verpakking die wordt gebruikt voor de capsules, de capsules zelf en het verwerken van de capsules moeten echter duurzamer worden gemaakt.

We streven naar een aanzienlijke verhoging van de recycling van onze capsules. Om dit te verwezenlijken, veranderen we de kleur van het plastic dat wordt gebruikt voor onze koffiecapsules van zwart naar bruin. Bruin plastic kan makkelijker worden gesorteerd dan zwart plastic, waardoor een groter aandeel van de capsules na inzameling kan worden gerecycled. De verandering van zwarte naar bruine capsules vormt een belangrijke stap naar een capsule die in bijna alle bestaande installaties efficiënt kan worden gerecycled.

Graphic

onze ambitie

Als Nestlé-merk streeft NESCAFÉ® Dolce Gusto® er naar om onze impact op het milieu en de planeet tot een minimum te beperken en het leven van koffieboeren en hun families te verbeteren.

Het is onze ambitie dat in 2025 100% van onze koffiecapsules en portieverpakkingen recyclebaar of composteerbaar zijn. Geen enkele van onze gebruikte koffiecapsules zou op de stortplaats of als zwerfvuil mogen eindigen. Die ambitie proberen we op drie manieren waar te maken:

grown respectfully

NESCAFÉ® Dolce Gusto® is onderdeel van het NESCAFÉ® plan. Het doel is om het leven van de boeren en hun families te verbeteren en tegelijkertijd hun opbrengsten te verhogen door de kwaliteit van hun koffiebonen te vergroten. Aan het einde van 2018 was 86% van NESCAFÉ® Dolce Gusto® koffie duurzaam geteeld, en we zijn hard op weg om wereldwijd onze koffieproductie volledig verantwoord te laten verlopen.

design voor een duurzame toekomst

NESCAFÉ® Dolce Gusto® verandert de kleur van zijn koffiecapsules van zwart naar bruin om preciezer te kunnen sorteren en beter te kunnen recyclen, daar waar de machines dat toelaten. Tegen het einde van 2019 moeten alle NESCAFÉ® Dolce Gusto®-capsules kunnen worden gesorteerd voor recycling.

samenwerking voor een respectvolle consumptie

Het is onze gedeelde verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er geen gebruikte capsules op de stortplaats belanden of als zwerfvuil eindigen. Voeg de recyclezak toe aan elke order op www.dolce-gusto.nl. Zodra de zak vol is kun je deze gemakkelijk en kosteloos inleveren bij één van de 850 UPS locaties. We streven er ook naar om op onze verpakking recyclinginformatie te zetten, zodat het duidelijk wordt hoe de verpakking op correcte wijze kan worden weggegooid.

Recyclebare koffiecapsules, wat nog meer?

We gaan de goede kant op met onze doelstelling voor 2025, maar er is nog werk aan de winkel.

 • Grown Respectfully

  1.Grown Respectfully

  NESCAFÉ® Dolce Gusto® streeft naar 95% verantwoordelijke inkoop van onze koffie tegen eind 2019.

 • Respectvol produceren

  2.Respectvol produceren

  NESCAFÉ® Dolce Gusto® werkt met leveranciers die plastic ontwikkelen dat is gemaakt van verantwoordelijke, duurzame en hernieuwbare bronnen. We proberen onze capsules daarnaast lichter te maken, om de hoeveelheid plastic per capsule te verminderen. Met de hulp van het nieuwe Institute of Packaging Sciences van Nestlé onderzoeken en evalueren we verschillende alternatieven uit non-plastic materialen voor onze koffiecapsules.

 • Respectvol consumeren

  3.Respectvol consumeren

  We zijn vastbesloten om elke optie die ons kan helpen de uitdaging in het beheer van gebruikte koffiecapsules te bekijken, en alle oplossingen die direct impact hebben in te zetten. In het Verenigd Koninkrijk werkt NESCAFÉ® Dolce Gusto® samen met Nespresso om een programma voor alle sectoren op te zetten waarbij alle soorten en merken koffiecapsules samen worden gerecycled. Het is de bedoeling zowel aluminium als plastic capsules te dekken, afhankelijk van de resultaten van een proefprogramma.

capsules